Când actele îşi iau zborul – sau – cum obţinem avizele în locul tău

Am pornit cu gândul de a oferi clienţilor sprijin atât prin preluarea activităţilor legate de birocraţia necesară în procesul de autorizare de construire, cât şi prin consultanţa sau sfaturile oferite (de la caz la caz) pe parcursul întregului proces de autorizare, construire sau utilizare a unei construcţii.

Sunt arhitect de 15 ani şi cu toate acestea, de 2 ani am început să ofer nişte servicii online şi offline mai atipice pentru un arhitect, dar tot în domeniul construcţiilor. Le-am denumit pe scurt: obţinere acte”, răspuns la întrebare” şi „management , iar mai jos vom vorbi despre cum obţinem avizele în locul tău. Împreună cu Mircea, care se ocupă de aspectele administrative, organizatorice şi financiare pentru bunul mers al biroului nostru, am pornit pe acest drum având o serie de motivaţii despre care voi vorbi poate cu altă ocazie, ca să nu ne lungim acum prea mult cu vorbă.

1. Ce ai de câştigat de la serviciile noastre

Am pornit cu gândul de a oferi clienţilor sprijin atât prin preluarea activităţilor legate de birocraţia necesară în procesul de autorizare de construire, cât şi prin consultanţa sau sfaturile oferite (de la caz la caz) pe parcursul întregului proces de autorizare, construire sau utilizare a unei construcţii.

Astfel, ne putem implica încă de la primii paşi în acest proces: să obţinem actele de la OCPI (Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară), pe care apoi le depunem împreună cu o cerere la primărie sau consiliu judeţean, de unde vom primi Certificatul de Urbanism. După acest pas, ne putem ocupa şi de obţinerea actelor sau a avizelor solicitate prin certificat, în funcţie de nevoie. Mai multe detalii găsiţi aici.

După cum spuneam, aceste servicii se pot împleti la nevoie cu serviciile de consultanţă, încă din faza iniţială când se definesc intenţiile de investiţie. Despre aceste aspecte vom vorbi mai detaliat la capitolul „management”.

Pe scurt, apelând la serviciile de obţinere de acte, vei câştiga:

  • INFORMARE în domeniu;

  • TIMP – pentru că te vom scuti de multe drumuri, dar şi pentru că te vom putea îndruma astfel încât să nu fie necesar să reiei procesul din necunoştinţă de cauză, cum se întâmplă în acest domeniu destul de frecvent.

  • Cu riscul de a părea un clişeu, nu pot să nu amintesc şi de BANI, nu doar ca o contravaloare a timpului câştigat, dar rezultaţi prin evitarea pornirii pe un parcurs greşit, evitându-se astfel cheltuieli care nu sunt necesare.

2. Pentru cine sunt aceste servicii

a. Pentru orice INVESTITOR în domeniul construcţiilor.

Cel mai adesea, acesta este şi BENEFICARUL construcţiei, dar există şi situaţia în care cel care investeşte este altul decât cel care va beneficia de lucrările realizate.

b. Pentru orice ARHITECT sau SPECIALIST implicat în activităţi de proiectare sau execuţie în domeniul construcţiilor, care doreşte să-şi crească eficienţa în obţinerea actelor şi organizarea procesului de autorizare.

3. Unde ne desfăşurăm activitatea

Pentru serviciile de obţinere acte şi management ne desfăşurăm activitatea în judeţul Sibiu. Pentru răspuns la întrebare, răspundem online, deci nu contează locaţia.

4. Cum obţinem avizele în locul tău

Ca principiu general de lucru, am defalcat acest serviciu în subservicii, pentru a oferi posibilitatea fiecăruia să opteze doar pentru ceea ce-i este util.

Această abordare ne ajută şi pe noi să putem identifica specific ce acţiuni trebuie să întreprindem în furnizarea unui serviciu şi să măsurăm timpul alocat fiecăruia în parte.

Primul pas pentru tine este să ne transmiţi o solicitare de servicii: prin formularul de cerere de ofertă, prin e-mail, whatsapp sau telefonic, dacă este mai potrivit pentru tine.

Deci,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *